2 laags systeem in 1 dag
Zelf coating aanbrengen in een pluimveestal
Coatings spelen een cruciale rol in de pluimvee-industrie, waar hygiëne, veiligheid en efficiëntie essentieel zijn. Door het gebruik van coatings in pluimveestallen kunnen tal van voordelen worden behaald die bijdragen aan het welzijn van de dieren en de algehele bedrijfsprestaties. Hieronder worden enkele belangrijke voordelen van coatings in pluimveestallen uiteengezet.
Ten eerste zorgen coatings voor verbeterde hygiëne. Pluimveestallen zijn gevoelig voor bacteriën, virussen en schimmels die de gezondheid van de dieren kunnen bedreigen. Coatings kunnen worden aangebracht op vloeren, wanden en andere oppervlakken om een glad en niet-poreus oppervlak te creëren dat gemakkelijk kan worden gereinigd en gedesinfecteerd. Dit minimaliseert de groei en verspreiding van ziekteverwekkers, wat resulteert in gezondere dieren en een lagere kans op ziekte-uitbraken.
Daarnaast bieden coatings in pluimveestallen bescherming tegen slijtage. Door het agressieve pluimveevoer, de vochtigheid en de intensieve reinigingsprocedures kunnen oppervlakken snel beschadigd raken. Coatings kunnen een beschermende laag vormen die de levensduur van de installaties verlengt, reparatiekosten vermindert en de hygiëne behoudt.
Een ander belangrijk voordeel is de verbeterde grip en veiligheid. Pluimveestallen zijn vaak glad vanwege het vochtige pluimveemest. Het aanbrengen van antislipcoatings op de vloeren kan het risico op uitglijden en vallen aanzienlijk verminderen, zowel voor de dieren als voor de werknemers.
Tot slot dragen coatings in pluimveestallen bij aan de algehele efficiëntie van het bedrijf. Het gemakkelijk schoon te maken oppervlak vermindert de tijd en moeite die nodig zijn voor het reinigen van de stal. Bovendien kan de verbeterde hygiëne leiden tot betere groei en prestaties van de dieren, wat resulteert in een hogere productiviteit en winstgevendheid voor het pluimveebedrijf.
Agrarische Epoxy Vloercoating
Zeer sterke, egaliserende 2-componenten coating voor agrarische vloeren.
Voordelen
chemisch resistent
mechanisch belastbaar
voorkomt betonrot
emissie-vrij
Vrijblijvend locatiebezoek
Ben je benieuwd geïnteresseerd in het aanleggen van een voergang coating, maar heb je nog vragen? We komen graag langs om je persoonlijk te adviseren over welk coatingsysteem het meest geschikt is en hoe je het aanbrengt. Vraag nu een vrijblijvend locatiebezoek aan.
Hoe lang duurt het om een coating aan te brengen in een pluimveestal?
Farmcoat is een tweellaagse vloercoating bestaande uit een primer en een coating. 4 uur na het aanbrengen van de primer kan de coating worden aangebracht. Je bent dus binnen 1 dag klaar met coaten. Houd er echter wel rekening mee dat je de dag ervoor de de ondergrond al goed moet reinigen zodat deze goed kan drogen voordat je aan het coaten begint. Na het aanbrengen van de coating moet deze 12 uur drogen/uitharden. Houd er dus rekening mee dat je de ondergrond minimaal anderhalve dag niet kan gebruiken.
In welke kleuren is de coating beschikbaar?
Onze coatings worden standaard transparant of in RAL 7001 (grijs) aangeboden. Op aanvraag en vanaf een minimale totale afname van 50 kilo kun je kiezen uit elke RAL of NCS kleur.
Bevat de coating anti-slip?
De coating biedt een stroef doch gladde afwerking. Heb je behoefte aan een extra anti-slip, of zelfs een zeer grove anti-slip (loopoppervlak van vee) dan kunnen we dit op maat aanbieden.
Hoe dik is de coating aan te brengen?
De voergang coating kun je in zeer dikke lagen aanbrengen. Ga hierbij uit van tot wel 2 kilo per vierkante meter. Voor zeer versleten ondergronden heeft het een egaliserende werking.
Is het eenvoudig zelf aan te brengen?
Farmcoat is zo ontwikkeld dat het door leken/onervaren mensen alsnog eenvoudig aan te brengen is. Bij iedere bestelling leveren wij standaard een gedetailleerde handleiding waarin in stappen duidelijk staat beschreven hoe de coating wordt verwerkt.
Welke toebehoren heb ik allemaal nodig?
Voor iedereen die gaat coaten adviseren wij de volgende toebehoren:
- 1x grote beugel (25 cm)
- 2x grote rollers (25 cm)
- 1x kleine beugel (10 cm)
- 2x kleine roller (10 cm)
- 2x kwast
- 1x mengtol
- 1x mengstok