chemisch resistent

mechanisch belastbaar

voorkomt beton slijtage

antislip

ijzersterk

Chemisch en mechanisch resistent

Farmcoat is resistent tegen veel chemische stoffen en inwerkingen. Na het rollen/verven van Farmcoat vindt er een uithardingsreactie plaats. Binnen deze tijd vormt zich in de laag coating een sterk 3D netwerk dat nodig is om bestand te zijn tegen allerlei bijtende stoffen en belastingen. Farmcoat is getest op een breed scala stoffen. Daarnaast is de coating ijzersterk en draagkrachtig waardoor men met grote machines op de ondergrond kan werken, het oppervlak met hoge druk te reinigen is, en zeer goed slijtagebestendig blijft.

Voorkomt betonslijtage

Veel agrarische ondergronden zijn onderhevig aan grote belasting. Zo wordt er met zwaar materiaal op gewerkt en kunnen zuren en chemicaliën uit schoonmaakmiddelen, voer, uitwerpselen en speeksel inwerken op het beton en het beton week maken. Hierdoor wordt het beton poreus en oneven. In het poreuze beton blijft nog meer veel vuil en viezigheid zitten. Naar verloop van tijd kan hier een koeklaag aan etensresten ontstaan en is de ondergrond lastig schoon te houden. Vooral op voergangen zijn koeklagen van etensresten een probleem waardoor het voer niet meer goed aan te schuiven is. Het toepassen van een coating zorgt ervoor dat de ondergrond niet slijt door mechanische belasting, zuren of speeksel. Doordat de ondergrond niet slijt blijft er geen viezigheid in de ondergrond zitten en kan alles gemakkelijk worden gereinigd ofwel aangeschoven.

 

milieu- en diervriendelijk

Vrij van schadelijke stoffen

Conventionele coatings bevatten vaak stoffen zoals schadelijke oplosmiddelen, monomeren, phenolen en salicylzuur. Deze stoffen worden vaak als gevaarlijk geclasificeerd. Zeker in de agrarische sector en voor de verwerker is het welzijn van mens en dier zeer belangrijk. Zodoende hebben we met Farmcoat een zo veilig mogelijke coating ontwikkelt. Onze wandcoating is daarbij geheel emissie vrij (getest conform EN-16516).

Geschikt voor:

Voergangen
Stalvloeren
Tanklokalen
Garagevloeren

 

Kwekerijen/kassen
Robert (29) - melkveehouder Terwolde (GLD)

"Een strak en hygiënische vloer om op te voeren"

Dennis - Paardenstal - gem. Hellendoorn

"Snelle service en flexibel"

Helmus - Pluimveebedrijf - Gem. Putten

"Een mooie werkvloer en eenvoudig te reinigen"