Voordelen

chemisch resistent

mechanisch belastbaar

voorkomt betonrot

emissie-vrij

Vrijblijvend locatiebezoek

Ben je benieuwd geïnteresseerd in het aanleggen van een voergang coating, maar heb je nog vragen? We komen graag langs om je persoonlijk te adviseren over welk coatingsysteem het meest geschikt is en hoe je het aanbrengt. Vraag nu een vrijblijvend locatiebezoek aan.

referentie

Project: voergang coating – Vriezeveen

In Vriezeveen werd onlangs Farmcoat aangebracht op een nieuwe voergang. Na een bezoek op locatie van onze technische adviseur konden wij een passend advies uitbrengen die geschikt was voor deze ondergrond. Omdat de voergang nog niet ingesleten was, konden we een dunne chemisch resistente en mechanisch bestendige laag adviseren. Omdat de ondergrond uit gevlinderd beton bestond, adviseerden we de betonlaag eerst op te schuren. Vervolgens werd in 1 dag de primer en de grijze coating aangebracht. De boer kon dit allemaal zelf gemakkelijk verwerken. Om een strakke afwerking te behouden werd de voergang eerst netjes uitgetekent met tape. 

Hoe lang duurt het om een voergang coating aan te brengen?

Farmcoat is een tweellaagse vloercoating bestaande uit een primer en een coating. 4 uur na het aanbrengen van de primer kan de coating worden aangebracht. Je bent dus binnen 1 dag klaar met coaten. Houd er echter wel rekening mee dat je de dag ervoor de voergang al goed moet reinigen zodat deze goed kan drogen voordat je aan het coaten begint. Na het aanbrengen van de coating moet deze 12 uur drogen/uitharden. Houd er dus rekening mee dat je de voergang minimaal anderhalve dag niet kan gebruiken.  

In welke kleuren is de coating beschikbaar?

Onze coatings worden standaard transparant of in RAL 7001 (grijs) aangeboden. Op aanvraag en vanaf een minimale totale afname van 50 kilo kun je kiezen uit elke RAL of NCS kleur.

Bevat de coating anti-slip?

De coating biedt een stroef doch gladde afwerking. Heb je behoefte aan een extra anti-slip, of zelfs een zeer grove anti-slip (loopoppervlak van vee) dan kunnen we dit op maat aanbieden.

Hoe dik is de coating aan te brengen?

De voergang coating kun je in zeer dikke lagen aanbrengen. Ga hierbij uit van tot wel 2 kilo per vierkante meter. Voor zeer versleten ondergronden heeft het een egaliserende werking.

Is het eenvoudig zelf aan te brengen?

Farmcoat is zo ontwikkeld dat het door leken/onervaren mensen alsnog eenvoudig aan te brengen is. Bij iedere bestelling leveren wij standaard een gedetailleerde handleiding waarin in stappen duidelijk staat beschreven hoe de coating wordt verwerkt.

Welke toebehoren heb ik allemaal nodig?

Voor iedereen die gaat coaten adviseren wij de volgende toebehoren:

  • 1x grote beugel (25 cm)
  • 2x grote rollers (25 cm)
  • 1x kleine beugel (10 cm)
  • 2x kleine roller (10 cm)
  • 2x kwast
  • 1x mengtol
  • 1x mengstok

 

Robert (29) - melkveehouder Terwolde (GLD)

"Een strak en hygiënische vloer om op te voeren"

Dennis - Paardenstal - gem. Hellendoorn

"Snelle service en flexibel"

Helmus - Pluimveebedrijf - Gem. Putten

"Een mooie werkvloer en eenvoudig te reinigen"