Voergangen

Farmcoat is ontwikkeld vanuit de behoefte naar een goede voergangcoating. Door het veelvuldig voeren zijn voergangen onderhevig aan een hoge mechanische en chemische belasting.  Na enige tijd gaat de (vaak betonnen) ondergrond slijten. Hierdoor wordt de ondergrond ruw waardoor het voer niet  meer goed aan te schuiven is en er een harde ‘koeklaag’ van voedsel en speeksel overblijft. Een broeiplaats van bacteriën. Farmcoat zorgt voor een strakke afwerklaag die door zijn hoge chemische resistentie niet wordt aangetast door de zuren uit het speeksel en voedsel.

Paardenstallen

Farmcoat is zeer geschikt voor paardenstallen. Zeker stalwanden worden veel gecoat met Farmcoat. Het hygiënische en sterke oppervlak zorgt voor een mooi resultaat en is zeer gemakkelijk te reinigen. Daarbij is de wandcoating eenvoudig zelf aan te brengen.

Vloeren in paardenstallen worden gecoat met onze epoxy vloercoating. Na het aanbrengen wordt de coating ingestrooid met een fijne anti-slipkorrel, waardoor er een veilig loopoppervlak voor paarden wordt gecreeërd.

Stalvloeren

Farmcoat is geschikt voor varkensstallen, rundveestalen, pluimveestallen en meer. Stallen worden door het veelvuldig lopen van het vee zwaar belast. Daarnaast zijn stallen onderhevig aan chemische belasting door de hoeveelheid uitwerpselen en urine. De vaak betonnen ondergronden zijn poreus, en zijn daardoor een broedplek van ziektekiemen en bacteriën. Uitwerpselen en vuil blijven er aan plakken. Met het aanbrengen van Farmcoat kunnen uitwerpselen en urine sneller worden afgevoerd of gereinigd, wat zelfs de ammoniakuitstoot reduceert. Oppervlakken die veel belopen worden door zwaarder vee kunnen extra worden ingestrooid met een grove anti-slip korrel.

Melkputten

Melkputten zijn vaak vochtige omgevingen die onderhevig zijn aan veel zuren. De hoge chemische resistentie van Farmcoat is hiertegen bestand en zorgt door het toevoegen van een extra korrel voor een veilig loopoppervlak. Ten slotte zijn de wanden en vloeren na het aanbrengen van Farmcoat zeer gemakkelijk te reinigen.

Kwekerijen en kassen

Kwekerijen en kassen hebben ondergronden waar veel vuil ophoopt en mensen op lopen. De vloeren moeten makkelijk gereinigd kunnen worden met een tuinslang of hoge druk, waarbij er geen glas oppervlak zal achterblijven voor het personeel. Farmcoat biedt een strak afgewerkte en sterke anti-slip vloer die gemakkelijk te reinigen is. 

Garagevloeren

Heeft u een ruimte die veelvuldig worden bereden door voertuigen zoals tractoren? Dan bestaat er een kans dat de weekmakers uit de autobanden de ondergrond flink kunnen aantasten. Met het aanbrengen van Farmcoat wordt de ondergrond beschermd tegen deze mechanische en chemische belasting. Daarnaast geeft het de garagevloer ook nog eens een strak en hygiënisch uiterlijk.

Werkplaatsen en technische ruimtes

Werkruimtes zijn vaak onderhevig aan activiteiten waarbij olieën en andere vloeistoffen op de grond kunnen vallen. Daarnaast valt er wel eens zwaar gereedschap dat de vloer kan beschadigen. Voor een strakke en netter werkruimte die mechanisch belastbaar en bestand is tegen alle gangbare olieën en stoffen is Farmcoat zeer geschikt voor zowel vloer als wand.

Robert (29) - melkveehouder Terwolde (GLD)

"Een strak en hygiënische vloer om op te voeren"

Dennis - Paardenstal - gem. Hellendoorn

"Snelle service en flexibel"

Helmus - Pluimveebedrijf - Gem. Putten

"Een mooie werkvloer en eenvoudig te reinigen"